دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1395 - 12:47
کریمی‌نیا در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد

بررسی خصوصیات فضاهای باز شهری با شرایط آسایش حرارتی بازدیدکنندگان از سوی محققان واحد نجف‌آباد

نویسنده مقاله برتر چهارمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی درباره انتخاب مقاله برتر گروه هنر و معماری واحد نجف‌آباد گفت: «این پروژه رابطه خصوصیات فضاهای باز شهری را با شرایط آسایش حرارتی بازدیدکنندگان این فضاها بررسی می‌کند.»
کد خبر : 91512

به گزارش آنا، در چهارمین جشنواره فرهیختگان سی‌ام اردیبهشت هم‌زمان با سی و چهارمین سالگرد راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی، برگزار و از نفرات برتر دانشگاهی در حوزه‌های مختلف قدردانی شد.


مقاله گروه هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف‌آباد با عنوان A systematic extreme learning machine approach to analyze visitors׳ thermal comfort at a public urban space و به نویسندگی شهاب کریمی‌نیا، شهاب‌الدین شمشیربند، چاندرابوشان روی، شروین معتمد و روسلان هاشم یکی از شش مقاله برتری بود که در جشنواره فرهیختگان مورد تجلیل قرار گرفت.


دکتر شهاب کریمی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره جزئیات این مقاله اظهار کرد: «این مقاله از پروژه‌‌ای تحقیقاتی استخراج شد که بنده از سال 2009 میلادی سرپرستی آن را در یکی از دانشگاه‌های مالزی بر عهده داشتم و این پروژه در ایران ادامه یافت.»


استادیار واحد نجف آباد ادامه داد: «این پروژه رابطه خصوصیات فضاهای باز شهری را با شرایط آسایش حرارتی بازدیدکنندگان این فضاها بررسی می‌کند. خصوصیات بررسی شده شامل فرم، هندسه و جهت‌گیری فضا، حضور و نوع حضور آب و پوشش گیاهی در فضاهاست.»



وی با بیان اینکه جمع‌آوری اطلاعات در این پروژه تحقیقاتی به روش میدانی و از سوی تیم آموزش دیده انجام شد، گفت: «در این مرحله، پارامترهای آب و هوایی به وسیله سنسورهای متحرک و ویژگی‌های شخصی مصاحبه شوندگان با استفاده از پرسشنامه ثبت شد. در پایان بازه آسایش حرارتی بیرونی و متغیرهای موثر بر آن و شدت اثر آنها به دست آمد.»


کریمی‌نیا اضافه کرد: «در این میان، علاوه بر پارامترهای محیطی، نقش خصوصیات شخصی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی مراجعه کنندگان هم در درک محیطی و احساس آسایش حرارتی آنها تجزیه و تحلیل شد. به عنوان نوآوری اصلی، این پژوهش علاوه بر روش‌های کلاسیک، از مدل‌های هوش مصنوعی و شبکه عصبی برای بررسی رابطه بین متغیرها استفاده شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب